دیتا پروژکتور دستگاهی ست که می تواند از طریق ورودی های مختلف خود تصاویر ویدئو، VCD، DVD، دوربینهای فیلم برداریو کامپیوتر را دریافت و پردازش نموده و از طریق لنز و سیستم اپتیک خود، این تصاویر را در ابعاد بزرگ بر روی برد هوشمند یا پرده نمایش انعکاس دهد. این دستگاه امروزه با نام های مختلفی نظیر ویدئو پروژکتور، دیتا پروژکتور، مالتی مدیا پروژکتور، ال سی دی پروژکتور، ویدئو پروجکشن، پروژکتور و... معرفی می شود که مفهوم همه آنها یکی بوده و مطابق با تعریف فوق است.
ویدئو پروژکتور در مراکز به شرح زیر می تواند استفاده قرار گیرد :
دانشگاه ها آموزشگاه ها مهد کودک ها موسسات قرآنی اتاق مدیران شرکت ها و صنایع مراکز دولتی و دفاعی
تبلیغات و بازار یابی و کلیه مراکز آموزشی و مشاغلی که نیاز به آموزش هوشمند ارائه مطلب , محصولات و خدمات خود
به شیوه نوین دارند می توانند از ویدئو پروژکتور استفاده نمایند.
ویدئو پروژکتورچگونه کار می کند ؟
پارامتر های مهم در انتخاب یک ویدئو پروژکتور چیست؟
1-گارانتی دستگاه
ویدئو پروژکتور یک محصول تصویری حرفه ایست. بنابراین لازم است که در هنگام خرید از گارانتی معتبر دستگاه،
اصل بودن آن و از همه مهمتر اعتبار شرکت ارائه دهنده آن اطمینان کامل حاصل نمایید.
2-شدت روشنایی
از این مولفه می توان به عنوان اصلی ترین مشخصه دیتا پروژکتور یاد کرد. واحد شدت روشنایی انسی لومنز ansi lumens بوده و هر چه این واحد بیشتر باشد قدرت تابش نور و انعکاس آن بر روی برد هوشمند و یاپرده نمایش بیشتر بوده و در نتیجه می توان از آن در محیطهای پر نورتر و بزرگتر استفاده نمود و تصویر مطلوب دریافت کرد. لازم به ذکر است قیمت ویدئو پروژکتور با شدت روشنایی نسبت مستقیم دارد. به این معنی که هر چه عدد شدت روشنایی بالاتر باشد قیمت دستگاه دیتا پروژکتور نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین هنگام خرید ویدئو پروژکتور، در نظر داشتن نیاز واقعی (با توجه به ابعاد و روشنایی محیط) و البته پیشبینی کاربری آینده امری اجتناب ناپذیر است.
در جدول زیر نحوه انتخاب ویدیو پروژکتور بر مبنای شدت روشنایی با توجه به فضای استفاده (به صورت تقریبی) لحاظ گردیده است:
شدت روشنایی
فضای مناسب جهت کاربری
2000
مورد استفاده در مصارف پرتابل و اتاقهای جلسات و کلاسهای آموزشی کوچک با گنجایش حداکثر 25 نفر
2500-3000
مورد استفاده در مصارف پرتابل و اتاقهای جلسات و کلاسهای آموزشیمتوسط با گنجایش حداکثر40 نفر و سایتهای آموزشی (با نور محیطی متعارف(
3000-4500
کلاسهای بزرگ ( با نور محیطی زیاد) - اتاقهای کنفرانس و سالنهای همایش متوسط
4500-6000
سالنهای همایش و آمفی تئاتربزرگ و مصارف نمایشگاهی
6000-7500
سالنهای همایش و آمفی تئاتربزرگ و مصارف نمایشگاهی
7500 به بالا
سالنهای همایش بسیار بزرگ- سینمای شهری - مصارف خاص با لنز قابل انتخاب و سینماها
-3 قدرت تفکیک (Resolution): این مولفه در دیتا پروژکتورها بیانگر سازگاری دستگاه با حالت نمایش کامپیوتر کاربر می باشد. به این معنی که هر چه رزولوشن یا قدرت تفکیک دستگاه بالاتر باشد، امکان پخش تصاویر با وضوح بالاتر (که مربوط به تنظیمات کارت گرافیک متصل شده به دستگاه می باشد) میسر است. قدرت تفکیک در هر دیتا پروژکتور با دو نماد حداقل (رزولوشن واقعی) و حداکثر (رزولوشن قابل نمایش) بیان می شود. نکته قابل توجه این است که در حالت حداکثر تصویر ویدئو پروژکتور به صورت فشرده پخش می شود. بدیهی است که رزولوشن های بالاتر از حداکثر ،توسط دستگاه قابل نمایش نیستند.
قدرت تفکیک
نماد رزولوشن
600*800
SVGA
768*1024
XGA
800*1280
WXGA
1024*1280
SXGA
1050*1400
+SXGA
1200*1600
UXGA
1080*1920
Full HD
1200*1920
WUXGA
-4 کنتراست (Contrast)
کنتراست که با نماد n:1 نمایش داده می شود بیانگر درجه تضاد بین رنگ سیاه و رنگ سفید در تصاویر پخش شده توسط دیتا پروژکتور می باشد. کنتراست پارامتریست که واحد ندارد و تنها به شکل عددی نظیر 600:1 نمایش داده می شود. هر چه این نسبت بزرگتر باشد به این معنیست که فاصله بین سیاهترین نقطه و سفیدترین نقطه تصویر بیشتر بوده که موجب تفکیک بهتر رنگها در فاصله مرزی بین دو رنگ مجاور شده و نتیجتاوضوح تصویر بیشتر می شود. نکته مهم: در دیتا پروزکتورهای با تکنولوژی ساخت DLPمعمولا کنتراست دستگاهها از عدد 2000:1 شروع می شود و این عدد در دستگاههای LCDغالبا 300:1 الی 600:1 می باشد.
-5تعداد و نوع ورودی و خروجی ها
بسته به نیاز کاربراندر محیط کاربری، اینمهم قابل تامل و بررسی می باشد. جهت استفاده در محیطهای سمعی و بصری یا سالن همایش، انتخابیک پروژکتور با طیف کاملی ازورودی و خروجی ها (نظیر ورودی و خروجی کامپیوتر ، ویدئو ،کامپوننت ، S-Videoو ورودی و خروجی صدا) پیشنهاد می گردد. ضمنا در هنگام خرید، در صورت نیاز به دو ورودی همزمان کامپیوتر یا RGBجهت سوییچ بر رویتصاویر دو کامپیوترو یا نیاز به خروجی مانیتور (جهت مشاهده همزمان تصویر بر روی مانیتور وپرده نمایش) در انتخاب ویدئو پروژکتور دقت نظر داشته باشید.
-6بزرگنمایی تصویر(ZOOM)و فاصله از برد هوشمند یا پرده نمایش
همه ویدئو پروژکتورها دارای جدول مربوط به فواصل مختلف دستگاه از برد هوشمند یا پرده نمایشو نیز اندازه تصویر در این فواصل معین می باشند.بنابراین توصیه میگردد در صورتیکه در محیط خود نیاز به ابعاد تصویر مشخصی دارند و یا با محدودیت محل قرارگیری دستگاه مواجه هستند، از فروشندگان اطلاعات کاملتر و دقیقتری در این خصوص بخواهند.
-7 تصحیح حالت ذوزنقه ای(Keystone)
هنگام استفاده از دیتا پروژکتور، با توجه به زاویه قرارگیری دستگاه با پرده نمایش و یا عواملی نظیر شیب زمین، میز، دیوار و یا انحنای پرده ویدئو پروژکتور، معمولا تصویر منعکس شده از حالت مستطیل با نسبت 4:3 خارج شده و به شکل ذوزنقه در می آید. با استفاده از این ویژگی می توان تصویر دیتا پروژکتور را به حالت نرمال و صحیح بازگرداند. این مولفه معمولا با عددی در قالب درجه بیان می گردد. به عنوان مثال 30-/+درجه. بدیهی است هرچه این عدد بالاتر باشد ویدئو پروژکتور می تواند ذوزنقه های با زاویه بیشتر را تصحیح کند.معمولا در ساخت ویدئو پروژکتور های بزرگ سالنی امکان اصلاح اضلاع عمودی و افقی با هم لحاظ می گردد.
-8طول عمر لامپ ویدئو پروژکتور
یکی از اصلی ترین قطعات هر ویدئو پروژکتور لامپ آن می باشد.لامپ هر دستگاه عنصری کاملامصرفی است که پس از مدتزمان مشخصی به پایان عمر خود می رسدو کاربر ملزم به تعویض لامپ ویدئو پروژکتورمی گردد. این مدت زمان در درجه اول به عدد اعلام شدهکمپانی (بر مبنای ساعت) و در درجه دوم بهنحوه استفاده صحیح و کاربری دستگاه بستگی دارد.معمولا طول عمر لامپ دیتا پروژکتور با دو عدد حداقل و حداکثر اعلام می گردد که "حداقل" معادل طول عمر اسمی و "حداکثر" معادلطول عمر لامپ در حالت اقتصادی(Eco Mode)می باشد.در بیشتر ویدئو پروژکتور ها می توانید با قرار دادن سیستم در حالت اقتصادی و کاهش شدت روشنایی دستگاه، طول عمر لامپ را تا میزان حداکثر افزایش دهید.
کاربر گرامی لطفا جهت سهولت ارسال محصول فرم زیر را انتخاب نموده و پس از تکمیل ارسال نمایید